Nutika ostleja säästublogi

Et koolilaps saaks söönuks: 4 lihtsat ja soodsat retsepti, mille koostisosad saad e-toidupoest kiirelt koju tellida

Toidukorvi koostamine e-poes on tulnud selleks, et jääda - see on mugav, turvaline ja kiire.Foto: Barbora

Koolilapse tunnid lõppevad sageli varem kui ema-isa tööpäevad ning see tähendab, et pikast koolipäevast väsinud ja näljasel lapsel tuleb kodus ise endale midagi hamba alla leida.

Loomulikult võib lapsele midagi suupärast eelmisel päeval külmkappi valmis teha. Kui laps on aga iseseisev ning talle meeldib köögis toimetada, miks siis mitte anda talle see võimalus – tellida talle vajalikud toiduained koju ning las ta meisterdab endale ise maitsva kõhutäite. 

Barbora tegevjuht Kirke Pentikäinen ütleb, et koduse toidukorvi koostamine e-poes on tulnud selleks, et jääda – see on mugav, turvaline ja kiire. Barbora e-toidupoest võib toidu koju tellida kasvõi tunniajase täpsusega. Laps jõuab koolist näiteks kell kaks ja hiljemalt kella kolmeks on vajalik toidukraam kohal. 

“Meie kullerid toovad kauba koju täpselt soovitud ajal ning kontaktivabalt. Ei pea muretsema selle pärast, et keegi võõras onu tuleb tuppa sisse. Kuller jätab toidukoti ukse taha ning laps saab selle turvaliselt kätte,” selgitab Pentikäinen.

Kindlasti on igal lapsel oma lemmiktoidud, kuid Barbora kodulehe retseptivalikust leiab väga maitsvaid ning kiiresti valmivaid ampse, mille tegemine on igale koolilapsele jõukohane.

Ja et asi oleks veelgi lihtsam, saab iga retsepti juures ühe klikiga kõik vajalikud koostisained ostukorvi tõsta, ära maksta ning soovitud ajaks koju tellida.

4 lihtsat retsepti koolilapsele

Mac and cheese ehk makaronid juustukastmes

Ameeriklaste jaoks kultusroa staatuses oleva mac and cheese ehk makaronid juustukastmes maitsevad hästi ka siinpool lompi ja on kindla peale laste suureks lemmikuks. Külluslikus kreemises juustukastmes makaronid jätavad väheseid külmaks. Eriti lihtne on neid aga valmis bechamel kastmega valmistada. Nii jääb olemata oht, et ise kastet valmistades jahu tükki tõmbaks.

Kahe portsjoni valmistamiseks läheb vaja:

  • Torumakaronid400 g
  • Bechamel kaste350 ml
  • Juust200 g
  • Sool maitsestamiseks
  • Pipar maitsestamiseks
  • Murulauk hakituna, maitsestamiseks

Kuumuta suures potis soolaga maitsestud vesi keemiseni ja keeda makarone vastavalt pakendi juhisele. Kurna ja jäta veidi pastakeeduvett alles. Samal ajal kui pasta keeb, soojenda pannil või kastrulis bechamel kaste. Lisa ka riivitud juustud ja lase sel täielikult sulada. Maitsesta soola ja pipraga. Sega makaronid juustukastme sisse ja kui pastaroog tundub liiga kuiv, lisa veidi pastakeeduvett. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe. Serveerides puista peale värskeid ürte.

Ahjusoojad croissantid singi-juustu täidise ja sinepikastmega

Kiire ja maitsev amps näljasele lapsele valmib praktiliselt kümne minutiga. Hea lihtne valmistada ja maitseb oi kui hea! 

Kahe portsjoni valmistamiseks läheb vaja:

  • Croissant 2 tk
  • Sink 6 viilu
  • Juust 4 viilu
  • Mee-sinepi kaste 3-4 sl
  • Riivitud juust natukene

Kui kasutad sügavkülmutatud croissante, siis tõsta need umbes 30 min enne toatemperatuurile või 6 h varem külmikusse. Lõika croissant horisontaalselt pooleks ja määri lõikepinnale paar lusikatäit mee-sinepikastet. Säti kastme peale mõned singi- ja juustuviilud ning tõsta pealmine saiapool täidisele. Puista peale veidi riivitud juustu. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures umbkaudu 7-10 minutit, kuni juust on sulanud. Söö soojalt tee või piima kõrvale.

Soojad suupisted rukki-näkileiva, erineva täidise ja juustuga

Imelihtsad ja väga maitsvad suupisted annavad võimaluse üsna vabalt valida, millega neid täita ja kas küpsetada või mitte. Allpool on kirjas vaid kaks võimalikku kooslust, kuid avastamis- ja kombineerimisvõimalusi on pea lõputult. 

Kuue portsjoni valmistamiseks läheb vaja:

  • Rukki – näkileivad 1 pakk
  • Tomatikaste või ketšup
  • Mozzarella juust, tükeldatud
  • Pestokaste
  • Tuunikala tomatikastmes
  • Valgehallitusjuust
  •  Ürdid, sool ja pipar

Tõsta igasse rukkileiva snäki „kausikesse“ veidi tomatikastet, lisa mozzarella tükike ja piserda veidi oliiviõli ning viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga. Teistesse rukkileiva snäkkidesse pane tuunikala ja sinna peale tükike valgehallitusjuustu ning viimistle samuti värskelt jahvatatud pipraga. Seejärel küpseta mõni minut 200 kraadises ahjus, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveeri soojalt, võid veel peale niristada oliiviõli ja puistata värskeid ürte.

Lihtne tortillapitsa mozzarella, singi ja basiilikupestoga

Koolilapse kiireks eineks sobiv ja alati kiidusõnu pälviv tortillapitsa valmib loetud minutitega ja jätab ruumi ka väikeseks improvisatsiooniks.

Nelja portsjoni valmistamiseks läheb vaja:

  • Minitortillad 4 tk
  • Tomatikaste või ketšup 4 sl
  • Mozzarella juust, riivituna 200 g
  • Toorsuitsusink 150 g
  • Basiilikupesto
  • Basiilik suur punt
  • Oliiviõli 1,5 dl
  • Parmesani juust, riivituna 50 g
  • Küüslauk 1-2 küünt
  • Seedripähklid peotäis
  • Sool 

Valmista esmalt basiilikupesto, selle võib ka loomulikult eelmisel päeval valmis teha. Tõsta basiilikulehed koos oliiviõli, parmesani juustu, küüslaugu ja pähklitega purustajasse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks, mis peaks olema kergelt tükiline, mitte päris püree. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile minitortillad ja määri igale tortillale tomatikastet või ketšupit. Tõsta sinna peale riivitud mozzarella ja väiksemaks rebitud toorsuitsusingi tükke. Küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures mõni minut, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe, lisades basiilikupestot ja värskeid basiilikulehti.

Märksõnad: , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Telli Geeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate olulisematest Geeniuse teemadest.