Suur lugu

Restoran Ö peakokk Martin Meikas räägib avameelselt, mis sulgemiseni viis: “Ei tahtnud töötajatega enam neid mänge mängida.”

Martin Meikas restorani Ö uksel.Foto: Erakogu
Geeniuse tellijale

11. novembril andis teada Restoran Ö peakokk Martin Meikas, et sulgeb restorani uksed. Restoran Ö oli tuntud kui Eesti kultuuri ja maitseid esindanud tipprestoran, kus võõrustati presidente, diplomaate ning lugematul arvul väliskülalisi. Parima Eesti restorani ja fine-dining-restorani tiitliga pärjatud restoranil oli Eesti toiduturismis suur osa. Skandinaavia tasemel toodi White Guide’i hindamissüsteemis järjepidevalt koju Global Master leveli tiitleid. Peakoka Martin Meikase sõnul jäi vaid veidi puudu Michelinist. 

“Eestis jõudsime teisele kohale, White Guide Global Masteri tasemest pole enam kuhugi edasi minna. Samal ajal teadsin, et Michelinid olid käinud korduvalt söömas, vahetult veel enne pandeemia algust käidi ja pidi see otsus tulema hakkama, aga siis läks kõik kinni,” räägib Meikas restorani saavutustest. “Oleks rohkem riigi huvi tahtnud ka näha, sest tärnideks on riigi toetust ka vaja. Tore oleks olnud Eestis esimene olla.”

Martin Meikas, keda tema köögipere hellitavalt Martaks kutsus, on ehtne Saaremaa mees mõnusa saare aktsendi ja esmapilgul tõsise, kuid tegelikult lõbusa olemisega. Ta on Eesti restoranide tipus tegutsenud 15 aastat, alustades Pädaste mõisast ja viimased kaheksa aastat panustanud Restoran Ö ja restoran Kaks Kokka tippu viimisele. 

“Ös oli mul mitmeid unistusi. Mulle oli see märgilise tähtsusega koht. Kui sportlane tahab teada, kui hea ta on, läheb ta EM-ile või OM-ile, ja saabki teada. Restoranide maastikul käib see teistmoodi ja saavutused käivad ühes maailmatasemel kohas,” räägib Meikas, kes on oma elu pühendanud tippklassi kokandusele ja selle edendamisele. 

“Diplomeid sai palju, aga ennekõike oli suur väljakutse üles ehitada restoran selliselt, et külalistele pakutav tase on alati sama, olenemata sellest, kas ma olen majas või mitte. Seda oli kõige raskem saavutada,” toob Martin välja. 

“Ega tegelikult märgati ju igal pool maailmas. Meid valiti The Worlds 50 Best Discovery restoranide hulka, keda võiks nagu avastada,” räägib Martin, kuidas Restoran Ö Eesti toidu maailmakaardile tõi.

See lugu on Geeniuse, Rikka ja PRO tellijatele.

Logi sisse või vormista tellimus hinnaga 1 € kuu:

Tutvumishind!

Geeniuse tellimus

  • Ligipääs seitsme Geeniuse portaali kõikidele artiklitele.
  • Ligipääs Geeniuse kohalike portaalide sisule.
  • Ajakirjade Autoleht, Digi, Miisu, Mood ja Muki artiklite lugemisõigus veebis.

7.99 € 1 € / kuu

Maksad esimesel kuul 1 €. Prooviperioodi järel jätkub tellimus hinnaga 7,99 € kuus. Soodushinnaga pakkumist saad kasutada ühe korra. See on automaatselt pikenev püsitellimus, mille saad igal ajal tühistada.

Tellimus ei sisalda tehnoloogiaprofessionaalidele suunatud DigiPRO ega investeerimisportaali Rikas Geenius artikleid. PRO tellimiseks klõpsa siia, Rikka Geeniuse saad tellida siit.

Tellija andmed

Sisesta korrektne e-maili aadress
Sisesta korrektne mobiiltelefoninumber
Paroolid ei kattu
Tellimiseks nõustuge veebilehe kasutustingimustega
Soovin tasuda pangakaardiga Logi sisse
Sisesta SMS'ga saabunud PIN-kood

Soovid maksta arvega, teha hulgitellimuse või otsid teistsugust tellimust? Kõik tellimisvõimalused leiad siit.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Telli Geeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate olulisematest Geeniuse teemadest.