6000 inimest peab ilmselt 2017. aasta eest tulumaksu juurde maksma

Uus: lisatud eeldatavad juurdemakse summad

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Tuludeklaratsioonide järgi tuleb neljapäevastel andmetel inimestel riigile maksta 30 miljonit eurot.Foto: Postimees / Scanpix

Tänavu saavad maksu- ja tolliametilt (MTA) teavituse üle 6000 inimese, kes 2017. aasta eest tuludeklaratsiooni ei esitanud, kuid peavad sel aastal seda tegema ning eeldatavalt tulumaksu juurde maksma.

“Ootame kõiki teavituse saajaid oma tuludeklaratsiooni esitama. Pärast deklaratsiooni esitamist selgub inimese lõplik maksukohustus, kui arvesse on võetud ka kõik mahaarvamised, mida maksustatavast tulust saab teha,” ütles MTA teenuste osakonna teenusejuht Hannes Udde.

Maksuameti pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri ütles, et esialgsed arvutused ainult maksuvaba tulu tõttu vähem tasutud tulumaksu osas näitavad, et ca 70% juurdemaksetest jäävad alla 200 euro ning 90% juurdemaksetest jäävad alla 500 euro.

Deklaratsiooni saab esitada alates 15. veebruarist

“Tulu deklareerimise periood algab 15. veebruaril, kuid palume aega varuda, kuna esimestel päevadel on e-maksuametisse/e-tolli siseneda soovijate arv kõige suurem. Kindlasti tasub üle vaadata ka variandid, kuidas otse või pangalingi kaudu tuludeklareerimise keskkonda siseneda, kuna 1. veebruarist ei ole internetipankades paroolikaartide kasutamine enam võimalik,” lisas Udde.

1. oktoobril on juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev, kui deklareeritakse ettevõtlustulu, kasu vara võõrandamisest või välisriigis saadud tulu. Samuti on 1. oktoober juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev mitteresidendile, kes deklareeris mahaarvamisi Eestis.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.