Eestlasele on justkui sisse kodeeritud, et perele peab toidu valmistama tingimata värskest toorainest ja ise. Praegu, eriolukorras, võib kolm korda päevas perele toidulaua katmine osutuda üsna aeganõudvaks.
Kui pliidi ees askeldamise aega napib, võib abi otsida Selveri Köögist. Valikus on magus ning soolane toit, lihaga ja lihata tooteid. Toitudes kasutatakse kvaliteetseid tooraineid ning söögid on mõeldud ka figuurisõpradele.
Toidus kasutatud köögiviljad on alati kodumaised
Selveri Köögi arendusjuht Merje Kips kinnitab, et tootevalik on Selveri Köögis lai. Olemas on nii klassikalised pika ajalooga retseptide alusel valmistatud tooted kui ka trendikad suupisted. Koostööd tehakse kodumaiste tootjate ja talupidajatega ning kõik tooted on valmistatud värskest toorainest.
“Näiteks kartulid, porgandid, peedid ja kapsad on meil alati kohalikku päritolu. Pikaajalised koostööpartnerid on Sagro ja Laheotsa talu,” toob Kips välja.
Ta rõhutab ka, et otse loomulikult ei lisata Selveri Köögi toitudesse säilitusaineid. Toodetel on lühikesed säilivusajad – 2 kuni 10 päeva – ja need tagatakse ikka ja ainult läbi toiduohutuse- ja hügieenireeglite pideva jälgimise.
Leidub nii klassikalist kraami kui ka trendikaid toite
Küsimusele mis sorti roogasid kliendid eelistavad, Kipsi sõnul ühest vastust anda ei saa. Toidueelistus sõltub ikka tarbijast ja tema harjumustest. Füüsilist tööd tegevad mehed eelistavad pigem ühepajatoitu, kartuliputru, hakklihakastet.
Trenditeadlikumad tarbijad valivad Caesari salati, peedi-kitsejuustusalati, Kiievi kotleti, sushi või midagi FitLapi märgiga toodete valikust.
Figuurijälgijad teevad valiku FitLapi tootesarja hulgast, taimetoitlased muidugi taimsete toodete hulgast.
“Praegu on taimsete valikute seas näiteks kartuli-porrusalat, riisiroog köögiviljadega, kuldsed ahjujuurviljad, vinegrett, kapsa-porgandisalat, aga ka Aleksandri kook ja muretainas,” avaldab Kips ning juhendab kliente neid tooteid leidma erimärgistuse järgi.
Hitt-tooted endiselt valikus
Selveri Köögil on pikk ajalugu ja muidugi olemas ka oma hitt-tooted. Kips ütleb, et juba algusaegadest on hittideks olnud maksapasteet, sünnipäevasalat ja õuna- ning rabarberikook.
Ajatud lemmikud on ka ühepajatoit, kartulipuder, kalkuniguljaš ja kodused kotletid. Uuemast valikust on tarbijad ruttu omaks võtnud Brita koogi, Caesari salati, kana-karrisalati, kuldsed ahjujuurviljad ja sõrnikud. Selveri Köögi ajaloo ja menukite kohta saad lähemalt lugeda siit.
Juba maikuus soovib Selver oma kliente üllatada uute salatitega. Valikusse tuleb lisaks kaks uut FitLapi salatit – krevetisalat ürdi-hapukoorekastmega ja vürtsikas salat päikesekuivatatud tomatitega. Need on tervislikud ja aitavad vajadusel karantiini jooksul kogutud kilodest loobuda.
Kips kinnitab, et Selveri Köögi hinnad on üldjoontes sarnased teiste pakkujate hindadega. Kui mõnes segmendis ollaksegi pisut kallimad, on selle taga ennekõike kodumaine tooraine, mis muuhulgas pärineb ka väiketootjatelt.
Tavaolukorras saab Selveri Köögi tooted endale ka koju tellida, hetkel on selline võimalus olemas vaid läbi e-Selveri. Selveri Köögi peolauatellimused on hetkel ajutiselt peatatud.