Töötukassa

Liis Lusmägi: kui tänast tööd teha ei saaks, läheksin õpetajaks

Ettenägelikkus on voorus. Elame praegu keerulisel ajal, kus peaaegu igaüht võib ootamatult tabada töökaotus või tegevusvaldkonna kokkuvarisemine, mis nõuab koheselt võimet ümber adapteeruda ja uutele väljakutsetele asuda.

Endalt tasub kindlasti küsida, et kui see peaks juhtuma, siis kas on olemas plaan B? Või kui seda pole, siis kas minna hoopis midagi uut õppima? Võtsime selle teema jutuks ka tuntud raadiohääle Liis Lusmäega.

Mis alal täna põhiliselt tegutsete?

Antud hetkel olen ma raadiosaatejuht, telesaatejuht ning ka mentor. Viimase jaoks olen lõpetanud New Skills akadeemia, Bob Proctori “Thinking Into Results” programmi ning Tony Robbinsi “Career Training” programmi .

Minu nõustamine tähendab siusliselt, et pakun ja olen saanud pakkuda mentorlust inimestele, kes tahavad saavutada rohkem kui nad seni on elus suutnud, või kes ei oska leida sihti kuhu poole liikuda. Teadlikum meel ja selle kasvatamine iseloomustab mentorlust samuti väga hästi.

Mida teeksite, kui sellel alal enam tegutseda ei saaks?

Enne kui sellele vastan, mainin veel igaks juhuks ära, et olen ka ettevõtja. Nimelt oman ma bambustooteid müüvat firmat. Kui meediatöö, mentorlus ning ka see peaksid ära kukkuma, siis on sellele küsimusele vastuse leidmine tõesti huvitav protsess. Olen selle peale mõelnud päris sageli.

Tõenäoliselt läheksin ma siis õpetajaks, eriti kohe algklasside õpetajaks, sest õpetamine on ju ka tegelikult mentorlusega seotud. Loomulikult õpetatakse lastele matemaatikat ning õigekeelsust, ent leian, et paljud elus elementaarsed asjad jäävad õpetamata.

Õpetajatöö abil on võimalik väikesed lapsi ju suunata ja kujundada nii, et nad oskaksid kastist välja mõelda ning saaksid elus palju edukamalt hakkama. Seepärast leiangi, et see amet pakuks mulle palju huvi.

Kas olete mõelnud uuesti õppima minemisele? Kas teid takistab midagi?

Uuesti õppimist tuleb ikka ette ning seda suisa iga pooleteise aastat tagant. Olen ise lõpetanud audiovisuaalse meedia eriala ning töötan ka selles valdkonnas. Ühtlasi mõistan ma väga hästi, kuidas see maailm toimib, ent ka seal toimuvad muutused ning hiljuti otsustasin näiteks, et lähen ja täiendan end läbi sotsiaalmeediaspetsialistiks õppimise.

Meediavaldkond on mul nüüd suuresti kaetud ja kui mitmel rindel “mitu rauda tules” on, tuleb õppida ka end mujale end suunama. Seepärast ma õppisingi mentoriks, ent nüüd tunnen, et võiks kindlasti midagi veel juurde õppida. Kui nüüd puusalt vastata, siis sooviksin õppida näiteks äriturundust, eriti rahvusvahelisel tasemel. Kuna mu ettevõte müüb nišitoodet, siis oleks seda eriti kasulik teada.-

Tutvu Töötukassa pakutavate võimalustega siin!

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Telli Geeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate olulisematest Geeniuse teemadest.